Kul­je­tus­pal­ve­lu­jen ja vam­mais­pal­ve­lu­jen asiak­kaat tyy­ty­väi­siä saa­maan­sa pal­ve­luun

 
Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote kysyi asiakaspalautetta kuljetuspalveluista sekä vammaispalvelun sosiaalityöstä ja sosiaaliohjauksesta kevään 2024 aikana. Kyselytulokset osoittavat, että kuljetuspalvelujen ja vammaispalvelujen asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun.

Asiakastyytyväisyys kuljetuspalveluja kohtaan vahvistunut viime vuosien aikana

Kyselyn tulosten perusteella asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä kuljetuspalveluun. Mielipideväittämien perusteella asiakkaat ovat erityisen tyytyväisiä kuljettajien toimintaan ja kokevat kuljetuspalvelun tukevan arjessa selviytymistä.

Palvelun keskeisimmät kehityskohteet liittyvät asiakkaiden vaikutusmahdollisuuksiin sekä palvelun järjestämistapaan. Mielipideväittämien perusteella asiakkaat kokevat mahdollisuuden vaikuttaa palvelun suunnitteluun, arviointiin ja päätöksentekoon puutteelliseksi. Palvelun hyödyntämistä hankaloittavina asioina koetaan kyydin pitkä tilausaika, aikataulujen epäluotettavuus, matkojen kuntarajat sekä asioinnit erillisillä meno- ja paluukyydeillä. Lisäksi asiakkaat toivovat, että voisivat mahdollisuuksien mukaan valita tarpeisiinsa sopivan auton ja tutun kuljettajan.

Vammaispalvelujen kyselyyn vastanneista lähes kolmasosa suosittelisi palvelua erittäin todennäköisesti

Vammaispalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset osoittavat, että asiakkaat ovat pääosin tyytyväisiä saamaansa palveluun. Mielipideväittämien perusteella asiakkaat kokevat saaneensa asiallista palvelua ja asiantuntevaa apua vammaispalveluista. Vastaajista lähes kolmasosa suosittelisi palvelua toiselle henkilölle erittäin todennäköisesti. Yleisin avoin palaute kyselyssä oli kiitos tai tyytyväisyyden ilmaus palveluun.

Mielipideväittämien ja avoimen palautteen perusteella palvelun keskeisimmät kehityskohteet ovat työntekijän tavoittaminen, tiedottaminen ja asiakkaan neuvominen palveluja koskien. Asiakkaat toivovat selkeyttä asiointiin ja palvelujen hakemiseen.

 

Lue lisää Siun soten verkkosivuilta.